Zakelijke adressen kopen: hoe vind ik een leverancier?

 
Zakelijke adressen kopen
Een bedrijf dat wilt meedraaien in de flitsende zakenwereld kan niet anders dan zich te verdiepen in e-mailmarketing. Meer informatie over deze vorm van marketing vindt u hier. Het lijkt op dit moment misschien een grote stap: een database van zakelijke adressen kopen, maar reeds duizenden bedrijven gingen u voor. Dagelijks worden commerciële mails verstuurd, ook naar uw potentiële klanten. Waarom zou u uw kans niet wagen?

Bent u van plan om nieuwe klanten aan te spreken? Wilt u het maximum halen uit uw professionele nieuwsbrieven? Wenst u uw concurrenten een stap voor te blijven? Zakelijke adressen kopen is een absolute noodzaak voor een doeltreffende e-mailmarketing!

Waar kan ik zakelijke adressen kopen?

Is de wereld van de e-mailmarketing u momenteel nog onbekend? Geen zorgen: wij helpen u graag op weg bij het vinden van een professionele leverancier van zakelijke adressen. U zal merken dat er heel wat aanbieders zijn, daarom is het belangrijk om te weten wat u precies wenst te bereiken met het versturen van uw mails. Deze checklist kan u helpen nagaan of een leverancier bij uw bedrijf past:

  1. Regio Welke adressen biedt de leverancier aan? Wilt u Belgische bedrijven aanspreken? Vlaanderen of Wallonië of nog een kleinere regio? Pols in eerste instantie bij de leverancier of zijn databases van zakelijke adressen regionaal aansluiten bij uw doelpubliek.
  2. Update Hoe vaak zal uw database van zakelijke adressen een update krijgen? Moet u de update telkens apart betalen of is deze mee inbegrepen in de aankoopprijs?
  3. Kostenraming Hoe zal de leverancier uw kostenplaatje berekenen? Vaak worden twee betaalsystemen gehanteerd (lees hieronder in deel 2 over de kostprijs van een database).
  4. Criteria Welke selectiecriteria zijn voor u van belang? Meestal wordt rekening gehouden met drie belangrijke pijlers: branche, bedrijfsomvang en regio. Check vooraf met uw gekozen leverancier of hij aan uw voorwaarden kan voldoen.
  5. Opvolging Biedt de leverancier extra diensten aan? Bijvoorbeeld hulp bij het opstellen en verzenden van een commerciële mail? Kan u rekenen op bijkomende service en opvolging van uw e-mailmarketing?

Het is belangrijk om goed na te denken over wat u precies wenst te bereiken met uw mailings. Geen nood: een ervaren leverancier kan u gegarandeerd helpen met het formuleren van uw doelstelling. Op basis hiervan zal hij een database van zakelijke adressen samenstellen, perfect afgestemd op uw doelpubliek. Zakelijke adressen kopen is het begin van een succesvolle marketingstrategie!

Hoeveel kost een database van zakelijke adressen?

Leveranciers hanteren meestal twee betaalmethodes:

  • Prijs per adres

Zeer eenvoudig: u betaalt per zakelijk adres een afgesproken standaardprijs. Indien u bijkomende informatie wenst aan te kopen, zoals een telefoonnummer of de naam van een contactpersoon, wordt dit extra aangerekend bovenop de standaardprijs.

  • Jaarabonnement

Indien u kiest voor een jaarabonnement kan u (bij de meeste leveranciers) vrijwel onbeperkt gebruik maken van de database. Bij deze formule maakt u uw selecties zelf en stelt u dus zelf uw lijst van zakelijke adressen samen.

Ja! Ik wil vandaag nog starten met e-mailmarketing en zakelijke adressen kopen!