Dé 7 redenen waarom een database update belangrijk is

Het goed beheer van een database is de basis van efficiënte analyses en waardevolle marketinginzichten. Klantengegevens wijzigen voortdurend. Een database kan zodoende vrij snel “vervuild” geraken. Zo kan een verouderde klantenbestand over zo’n 20% aan foutieve bedrijfsgegevens beschikken.

Uw database updaten, het is belangrijker dan u waarschijnlijk denkt. Op één jaar tijd kunnen er namelijk heel wat bedrijfsgegevens wijzingen zoals ondernemingen die failliet gaan, hun activiteiten beeïndigen, verhuizen of nog van naam veranderen. Een goede marketingstrategie begint dus met een “schone” database.

📕 DATABASE UPDATEN?

Krijgt u niet de gewenste respons uit uw marketingcampagnes? Stop met losse flodders schieten. Haal het maximum uit uw e-mailmarketing met een geactualiseerd adressenbestand!

👉 Database updaten

Wat voorkomt u met een database update?

  1. U vermijdt irritatie bij de klant: een verkeerde of foutieve bedrijfsnaam, een verkeerde persoon voor de boodschap, een fout in de achternaam,…. Zijn dit voor u details?  Vergis u niet! Kleine foutjes in de adressering kunnen heel wat ergernissen veroorzaken en u gewoonweg klanten kosten.
  2. Uw marketinganalyses zijn sneller en efficiënter: de gevolgen op uw marketinganalyses en de beslissingen die hieruit voortvloeien zijn eveneens niet te onderschatten. Met foutieve gegevens mist u namelijk een aantal verbanden. Dit leidt uiteindelijk tot het trekken van foutieve conclusies en het nemen van verkeerde beslissingen.
  3. U verspilt geen geld meer aan foutieve gegevens: een verouderde en “vuile” database is onnodig duur. Een verkeerde bedrijfsnaam, een niet bestaand e-mailadres, … Een zending die de klant niet bereikt is een verspilling aan geld. Niet alleen brengt dit extra kosten met zich mee, die voor elk kanaal verschillend zijn, maar u verliest ook geld aan de tijd dat uw personeel eraan gewerkt heeft.
  4. U verspilt geen werk en tijd meer: u verspilt niet alleen geld, ook de marketinginspanningen van uw personeel zijn voor niets geweest. Wat bent u namelijk met een mooie mailing als deze de klant niet bereikt?
  5. U vermijdt dubbele records: kenmerkend aan een “vuile” database is de aanwezigheid van dubbele records. Zo kan een bestemmeling bijvoorbeeld twee keer een mailing toegestuurd krijgen. Dit wekt bij de klant echt ervrij snel weer tot irritaties. Door een uniforme schrijfwijze te gebruiken voor adresgegevens, vermijdt u echter dit probleem.
  6. U bepaalt een correct klantprofiel: actuele bedrijfsgegevens kunnen veel zeggen over wie uw klanten zijn. Door een correct profiel voor uw klanten te bepalen kunt u doelgericht op zoek gaan naar nieuwe, potentïele klanten met hetzelfde profiel. U hoeft niet langer lukraak nieuwe prospecten te benaderen en beschikt over een actuele en bruikbare prospectiebestand.
  7. U verrijkt uw klantenbestand: juiste e-mailadressen, telefoonnummers, financiële gegevens,…. Een actuele database zorgt voor een verrijking van uw bedrijfsgegevens en ligt aan de basis van een doeltreffend en professioneel marketingbeleid.

Update database

Verbeter de klantenervaring met een database update

Jaarlijks uw database onderhouden is dus zeker geen overbodige luxe en levert dus alleen maar voordelen op. U behoudt een goede reputatie bij uw klant en optimaliseert op een efficiënte manier uw marketingresultaten.

Bent u nog op zoek naar een database waarop u kunt vertrouwen? Vul dan snel ons formulier in. Wij zoeken voor u, gratis en vrijblijvend, professionele leveranciers van adressenbestanden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type databse wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.