Dé 7 redenen waarom een database update belangrijk is

Update database
Uw database updaten, het is belangrijker dan u waarschijnlijk denkt. Op één jaar tijd kunnen er namelijk heel wat bedrijfsgegevens wijzingen zoals ondernemingen die failliet gaan, hun activiteiten beeïndigen, verhuizen of nog van naam veranderen. Een goede marketingstrategie begint dus met een “schone” database.

Wat zijn de gevolgen van een vervuilde database?

Het goed beheer van een database is de basis van efficiënte analyses en waardevolle marketinginzichten. Klantengegevens wijzigen voortdurend. Een database kan zodoende vrij snel “vervuild” geraken. Zo kan een verouderde klantenbestand over zo’n 20% aan foutieve bedrijfsgegevens beschikken.

Wat voorkomt u met een database update?

1. U vermijdt irritatie bij de klant

Een verkeerde of foutieve bedrijfsnaam, een verkeerde persoon voor de boodschap, een fout in de achternaam,…. Zijn dit voor u details?  Vergis u niet! Kleine foutjes in de adressering kunnen heel wat ergernissen veroorzaken en u gewoonweg klanten kosten.

2. Uw marketinganalyses zijn sneller en efficiënter

De gevolgen op uw marketinganalyses en de beslissingen die hieruit voortvloeien zijn eveneens niet te onderschatten. Met foutieve gegevens mist u namelijk een aantal verbanden. Dit leidt uiteindelijk tot het trekken van foutieve conclusies en het nemen van verkeerde beslissingen.

3. U verspilt geen geld meer aan foutieve gegevens

Een verouderde en “vuile” database is onnodig duur. Een verkeerde bedrijfsnaam, een niet bestaand e-mailadres, … Een zending die de klant niet bereikt is een verspilling aan geld. Niet alleen brengt dit extra kosten met zich mee, die voor elk kanaal verschillend zijn, maar u verliest ook geld aan de tijd dat uw personeel eraan gewerkt heeft.

4. U verspilt geen werk en tijd meer

U verspilt niet alleen geld, ook de marketinginspanningen van uw personeel zijn voor niets geweest. Wat bent u namelijk met een mooie mailing als deze de klant niet bereikt?

 

Update database

5. U vermijdt dubbele records

Kenmerkend aan een “vuile” database is de aanwezigheid van dubbele records. Zo kan een bestemmeling bijvoorbeeld twee keer een mailing toegestuurd krijgen. Dit wekt bij de klant echt ervrij snel weer tot irritaties. Door een uniforme schrijfwijze te gebruiken voor adresgegevens, vermijdt u echter dit probleem.

6. U bepaalt een correct klantprofiel

Actuele bedrijfsgegevens kunnen veel zeggen over wie uw klanten zijn. Door een correct profiel voor uw klanten te bepalen kunt u doelgericht op zoek gaan naar nieuwe, potentïele klanten met hetzelfde profiel. U hoeft niet langer lukraak nieuwe prospecten te benaderen en beschikt over een actuele en bruikbare prospectiebestand.

7. U verrijkt uw klantenbestand

Juiste e-mailadressen, telefoonnummers, financiële gegevens,…. Een actuele database zorgt voor een verrijking van uw bedrijfsgegevens en ligt aan de basis van een doeltreffend en professioneel marketingbeleid.

Verbeter de klantenervaring met een database update

Jaarlijks uw database onderhouden is dus zeker geen overbodige luxe en levert dus alleen maar voordelen op. U behoudt een goede reputatie bij uw klant en optimaliseert op een efficiënte manier uw marketingresultaten.

Bent u nog op zoek naar een database waarop u kunt vertrouwen? Vul dan snel ons formulier in. Wij zoeken voor u, gratis en vrijblijvend, professionele leveranciers van adressenbestanden.

DATABASE UPDATEN? VERGELIJK VRIJBLIJVEND OFFERTES

Een digitale nieuwsbrief is het ultieme medium om uw product of dienst te promoten op een originele en professionele manier. Een knap opgestelde nieuwsbrief met opvallende stuntacties, interessante linken naar uw bedrijfswebsite of foto’s van uw evenementen doet altijd zijn werk: doeltreffend communiceren met uw (potentiële) klanten. Maar uw digitale reclame mag nog zo spectaculair…

Verder lezen